Qui som i què fem

Disseny i execució de sistemes per a la restauració i conservació del medi natural.

Naturalea és una empresa especialitzada en el disseny i l’execució de sistemes per a la restauració i conservació del medi natural i la naturalització d’espais urbans, prioritzant les Solucions Basades en la Naturalesa (NBS) i especialment l'aplicació de les tècniques de bioenginyeria del paisatge

Som pioners en l’ús de tècniques de bioenginyeria del paisatge, tant de l’enginyeria naturalística tradicional com de l’enginyeria biofísica o estructural vegetable, amb una experiència de més de 25 anys en el sector, amb més de 1000 obres executades i centenars de projectes redactats.

Aquests són els nostres àmbits habituals de treball: restauració d’espais fluvials, creació de zones humides, naturalització d’espais urbans, construcció de sistemes de depuració natural, revegetació de basses i llacunes, tractament de talussos, restauració ambiental de zones degradables, restauració de camins i senders, etc…

Les conseqüències de la mala gestió del territori tenen un cost ambiental, social i econòmic molt important. La colmatació de pantans, la necessitat de mantenir drenatges, els efectes de la vegetació al·lòctona als rius formant taps en fenòmens d’avingudes, la pèrdua de patrimoni...

Hi ha moltes raons que ens mostren que no gestionar correctament el territori surt molt car. La degradació que ha patit i pateix el territori, la major mobilitat i la posada en valor dels espais ens demanen la seva intervenció per la restauració i conservació.

Les intervencions ha de ser integrades i no han de comportar l’endeutament progressiu de la societat davant la necessitat de destinar grans sumes a mantenir les intervencions. Sovint tan sols cal corregir alguns impactes i accelerar els processos naturals de restauració.

Dedicar-se a la restauració i conservació comporta una especialització basada en el coneixement i millora de les tècniques per donar més garanties i oferir millor integració

Tant els nostres tècnics com el nostre personal de camp tenen una llarga experiència en l’aplicació de totes les tècniques disponibles.
Pel que fa a la redacció de projectes executius, un equip format per professionals de l’enginyeria, biologia, geologia, ciències ambientals i arquitectura determina en cada cas les tècniques més apropiades, la seva validació i una correcta implantació i integració en l’obra.

A Naturalea defensem i posem en valor el nostre entorn per tal que generacions futures no sols puguin seguir gaudint del paisatge sinó que gaudeixin d’un paisatge encara millor.

La regla essencial és treballar amb i per a la natura, i ho fem basant-nos en un equip el més estable possible, un bon nivell de formació i preparació i la voluntat de servei per fer les coses ben fetes.

Naturalea, sensibles a la voluntat de fer un bon servei i amb una implicació directa en la qualitat del medi ambient, hem decidit implantar un sistema integrat per a la gestió de la qualitat i el medi ambient, apostant així per seguir actius en la millora de la qualitat dels serveis que oferim, i amb compromís permanent amb la protecció i conservació del medi en totes les activitats que desenvolupem.

Sello 3 modulos 2 lineas_NEW
Sello 3 modulos 2 lineas_NEW
EMAS 2024
Qualitat i medi ambient